Alkmaar Centraal

Van 5 tot en met 11 september is het de Week van de Alfabetisering. In deze week organiseren tal van organisaties activiteiten rondom taal om de aandacht te vestigen op het belang van taal. Taal is een belangrijke basisvaardigheid, maar 2,5 miljoen Nederlanders hebben grote moeite met lezen, schrijven of rekenen. In het Taalhuis in de bibliotheek worden deze mensen geholpen met een (les)groep, maatje of cursus.

In Bergen aan Zee wordt op 5 september om 10.00 uur een Taalontbijt georganiseerd samen met vluchtelingen en vrijwilligers. Het Taalontbijt vindt plaats in het Zeehuis aan de Verspyckweg 5 in Bergen aan Zee.

Donderdagochtend 8 september is een wandeling georganiseerd met twee natuurgidsen door de Oudorperhout. De gidsen van Stichting Oudorperhout vertellen over het gebied. Wie de omgeving wil leren kennen, andere mensen wil ontmoeten en moeite met de taal heeft is welkom om mee te wandelen. De wandeling is inclusief pauze met koffie of thee en start om 09.00 uur bij de bibliotheek in Oudorp aan het Oudorperplein 23 in Alkmaar. De wandeling eindigt daar uiterlijk om 11.30 uur. Deelname is gratis. Opgeven kan tot uiterlijk 7 september bij Charlotte van Schijndel van de bibliotheek via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 – 306 945 27. 

Vrijdag 9 september organiseert de bibliotheek in Heerhugowaard Centrum van 10.00 tot 11.30 uur een rondleiding door de bibliotheek voor de bezoekers van het Taalcafé.

In de verschillende vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard zijn er wekelijks veel activiteiten in het Taalhuis. Alle activiteiten zijn te vinden op www.bibliotheekkennemerwaard.nl/taalhuis.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl