Alkmaar Centraal

De komende dagen kunnen kunnen inwoners van een deel van Noord-Holland mogelijk geel water uit de kraan krijgen. Dat komt door werkzaamheden op maandag 29 en dinsdag 30 augustus die waterleidingbedrijf PWN gaat uitvoeren. Het gaat om het gebied ten noorden van Egmond, ten westen van Groot Schermer, Heerhugowaard, Wieringenwaard, Den Oever tot en met Den Helder en Texel. Daar vallen ook Alkmaar en Langedijk onder.

Bij de werkzaamheden wordt het waterleidingnet schoongespoeld met extra duinwater. Dit duinwater is geler van kleur door het hogere humusgehalte. PWN benadrukt dat de kleur geen invloed heeft op de kwaliteit van het water en dat het niet schadelijk is voor de gezondheid. Het gele water is dus gewoon te drinken.

Na de schoonmaakactie schakelt PWN direct over op de normale situatie, maar de kleurafwijking kan nog enkele dagen aanhouden. Op de kaart van Noord-Holland is het voorzieningsgebied van pompstation Bergen, waar de schoonmaakwerkzaamheden gaan plaatsvinden, groen gekleurd.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl