Alkmaar Centraal

De soap rond het volgens velen dramatisch verlopen Oktoberfest in november vorig jaar op het AFAS-terrein in Alkmaar gaat verder. Het feest zou eerst drie dagen duren, maar werd vanwege tegenvallende kaartverkoop teruggebracht tot alleen de zaterdag. Vele bezoekers die op zaterdag niet konden wilden daarop hun geld terug, maar dat kon volgens organisator Dennis Poland niet omdat het geld al in het feest was gestoken.

De gedupeerden kregen wel de toezegging dat ze voor de volgende editie een gratis VIP-kaart zouden krijgen, maar onder andere een groep van tien gedupeerden liet weten een rechtszaak aan te spannen als ze hun geld niet zouden terugkrijgen. Volgens een advocaat zou die rechtszaak best een kans van slagen hebben

Niet alleen de aanloop, maar ook het feest zelf viel tegen. Aanvankelijk leek het leuk feest te zijn geworden, maar daarna buitelden de negatieve berichten over elkaar heen: de bediening was onderbezet en kon de gasten daardoor niet snel en efficiënt bedienen, bezoekers besloten vervolgens maar zelf hun bier te gaan halen waardoor de gangpaden geblokkeerd raakten, het bier was al snel helemaal op, en een aantal serveersters was zelfs vroegtijdig weggegaan omdat ze door bezoekers waren betast en zich niet meer veilig voelden

De mensen die vorig jaar kaarten hadden gereserveerd voor vrijdag of zondag en niet op zaterdag konden komen moesten het dus doen met de toezegging dat ze het volgende jaar gratis naar binnen mochten. Nu blijkt echter dat Poland dit jaar helemaal geen nieuw Oktoberfest in Alkmaar organiseert. Het NHD weet te melden dat hij ervan heeft afgezien omdat hij zelf nog steeds schulden heeft door het mislukte feest van 2015. Ook zou de gemeente Alkmaar geen zaken meer met hem willen doen. Opvallend is dat Poland inmiddels wel actief is in het bestuur van andere Oktoberfesten, waaronder in Groningen, Arnhem en Den Haag, die worden georganiseerd door bierbrouwer Hofbräuhaus.

Hofbräuhaus zegt volgens het NHD wel bezig te zijn met inventariseren hoe ze de gedupeerden van vorig jaar tegemoet kunnen komen. De gedupeerden zelf kunnen eventueel mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl