Woensdag 28 september start in Alkmaar een nieuwe cursus ‘Ik train mijn stad’, een cursus waarin jongeren worden opgeleid tot Citytrainers. Een Citytrainer wordt, na een succesvolle afronding van de cursus, ingezet in wijken of bij hun sportvereniging om sportieve activiteiten te organiseren. De Citytrainers leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan het sportieve karakter van Alkmaar. Jongeren die interesse hebben om deel te nemen aan de cursus kunnen zich nu aanmelden.

Citytrainers zijn jongeren tussen de 14 en 23 jaar die hun sportieve en organisatorische talenten willen gebruiken om andere jongeren in de wijk of bij hun sportvereniging te betrekken bij sportieve activiteiten. Tijdens de cursus volgen de jongeren zeven theoretische cursusavonden en doen ze praktijkervaring op in de vorm van het mede organiseren van een sportief evenement. Deelnemers die de cursus met goed gevolg hebben afgerond ontvangen het Citytrainer certificaat. Zij zullen daarna nog regelmatig worden betrokken bij de organisatie van activiteiten in de eigen wijk of stad.

Alkmaar Sport zet in op de ontwikkeling van sportieve evenementen en activiteiten in de stad Alkmaar, en vindt het belangrijk dat inwoners van Alkmaar betrokken zijn bij de activiteiten die in hun eigen wijk georganiseerd worden. Ben jij tussen de 14 en 23 jaar oud en enthousiast, heb je goede ideeën over het organiseren van sportieve activiteiten in je wijk, in de stad of bij je vereniging? Op 28 september gaat de nieuwe Citytrainercursus van start. De cursusdata zijn 29 september, 5, 12, en 26 oktober, 9 en 30 november en 14 december. Jongeren die interesse hebben om deel te nemen kunnen contact opnemen met de projectleider Mirjam van der Welle, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-11875674. Meer informatie is te vinden op www.alkmaarsport.nl/citytrainer. (foto: archief)

Pin It
Bekeken: 3423x
https://ee.itk.ac.id/data/