Wat speelt er allemaal in de wijken van Alkmaar? Welke uitdagingen en kansen zien de inwoners voor hun wijk? Daarover kunnen de inwoners van Alkmaar in gesprek met de gemeenteraad tijdens Rondje Raad: de gemeenteraad van Alkmaar bezoekt tijdens de raadsperiode alle wijken om de inwoners om raad te vragen aangaande hun wijk. Daalmeer/Koedijk heeft op 3 september de primeur tijdens de Uitmarkt. Deze bijeenkomst duurt van 12.00 tot 16.00 uur.

De gemeenteraad van Alkmaar wil in iedere raadsperiode in alle wijken tenminste één keer een bijeenkomst organiseren. De raad wil op deze manier op een toegankelijke en laagdrempelige manier in gesprek gaan met de inwoners. Het doel van de bijeenkomsten is te horen wat er speelt in de wijken en om inwoners en bijvoorbeeld groepen de gelegenheid te bieden de voor hen belangrijke onderwerpen naar voren te brengen. Dat kan iets zijn wat in de wijk speelt maar het kan ook een meer algemeen onderwerp zijn.

In iedere wijk wordt in overleg met de gebiedsconsulent een programma opgesteld dat het best past bij de wijk. De raad hoopt daardoor op een grote opkomst. Jong en oud is welkom met ideeën en wensen, mensen die alleen willen luisteren zijn uiteraard ook van harte welkom.

Bekeken: 4238x