Alkmaar Centraal

Het Grand Café naast TAQA Theater De Vest wordt op dit moment verbouwd en krijgt een nieuwe naam ‘Klunder’. Het is vernoemd naar de Alkmaarse cabaretier Bert Klunder die vele voorstellingen in Alkmaar speelde en regelmatig op het terras van het Grand Café te vinden was. Vanaf zaterdag 3 september om 10.00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen en de nieuwe kaart uit te proberen.

De ambities van uitbaters Peter Visser en Walter van Westbroek zijn groot. Samen met directeur Peter Blaauboer van TAQA Theater De Vest en de Grote Kerk Alkmaar en de architecten TenBrasWestinga maken ze van het nieuwe Grand Café een inspirerende ontmoetingsplek.

Peter Blaauboer vertelt: “De vorige verbouwing dateert uit 2000 en er moesten noodzakelijke aanpassingen aan de vloer en het meubilair gedaan worden. Vandaar dat we deze ingreep benutten om het Grand Café opnieuw op de kaart te zetten. Nieuw is ook de open verbinding met de stadsfoyer van het theater. Bezoekers die theaterkaarten willen kopen kunnen via de nieuwe centrale entree in het café direct doorlopen naar de kaartverkoopbalie. Ik heb hoge verwachtingen van de horecaplannen van Peter Visser en Walter van Westbroek en zie uit naar de toekomst.”

Vanaf zaterdag 3 september is Grand Café Klunder open voor publiek. Peter Visser vertelt: “Grand Café Klunder biedt kwaliteit op alle fronten in een gastvrije omgeving. Op de kaart staan mooie dranken en gerechten en we verrassen de bezoekers ook met ‘specials’ buiten de kaart om. Ik ben er trots op dat het theater en het horecabedrijf steeds dichter bij elkaar komen. Iedereen is van harte welkom! We hopen jong en oud te mogen ontvangen in een laagdrempelige omgeving. Ook als er geen theatervoorstellingen zijn kunt u bij Grand Café Klunder genieten van een heerlijk moment uit.”

Bert Klunder overleed in 2006 op 49-jarige leeftijd. In de voorgevel van het Grand Café werd in 2007 al een kunstwerk ter nagedachtenis aan de indrukwekkende cabaretier geplaatst.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl