In een zaal met uitzicht op het voetbalveld van AZ luidde Hogeschool Inholland Alkmaar maandagochtend het nieuwe studiejaar in. Honderden eerstejaars studenten maakten kennis met elkaar, luisterden naar inspirerende toespraken van onder andere burgemeester Piet Bruinooge, en een muzikaal optreden van Maan.

Burgemeester Bruinooge heette de studenten welkom in 'zijn' stad. Vooraf zei hij: “Mijn burgemeestershart gaat harder kloppen van deze zaal vol met studenten. Voor onderwijs en onderzoek heeft Alkmaar jonge mensen met een frisse blik nodig. Daarom is de ontwikkeling als studentenstad voor Alkmaar erg belangrijk.”

Huug de Deugd, lid van het College van Bestuur, deelde ervaringen uit zijn studietijd en zei dat Inholland er wil zijn voor gedreven studenten en ook voor wie hulp nodig heeft. Daarbij past ook de grondige renovatie. "Maar de studenten bepalen de sfeer. Helpen jullie mee om de hogeschool een echte gemeenschap te laten zijn?”

In de grappige en persoonlijke toespraak van oud-AZ-speler Henk van Rijnsoever kwamen hoogte- en dieptepunten uit zijn voetbalcarrière voorbij, met daarbin de boodschap dat talent belangrijk is maar ook hard werken.

Maan, winnares van Voice of Holland 2016, gaf een energieke show waarin ze eigen nummers en covers zong. Daarbij kreeg ze enkele moedige studenten zelfs zover dat ze meedansten op het podium.

Bekeken: 3786x