Reggaelegende Eek-A-Mouse komt dit najaar naar Nederland en staat op 30 oktober in Poppodium Victorie. De Jamaicaan vertegenwoordigt al sinds begin jaren 80 het rauwe en authentieke geluid in de reggae. Een optreden van Eek-A-Mouse is een belevenis. Niet alleen vanwege zijn sterke repertoire, met klassiekers als Ganja Smuggling, Wa-Do-Dem en Rude Boy Jamaican, maar ook vanwege zijn vocale acrobatiek. 

De stijl van Ripton Hylton, dit is zijn echte naam, wordt omschreven als singjaying; een combinatie van zingen, rappen en deejayen, die wordt gekenmerkt door vocale klanken als ‘biddy biddy beng beng’. Hij ontving van een Amerikaanse krant eerder al de eretitel ‘de Al Jarreau van de reggae’. Live zingt, praat, rapt en schreeuwt Eek-A-Mouse zich de longen uit het lijf. Achter ‘The Mouse’ zorgt een vijfkoppige band voor een strakke basis.

De zaal gaat open om 20:00 uur, het concert begint om 20:30 uur. Kaarten in de voorverkoop kosten €20 en aan de deur €22,50. Groepstickets (5 personen) kosten €75. Meer informatie op podiumvictorie.nl.

Bekeken: 3593x