Maandag heeft schrijfster Yvonne Kroonenberg tijdens de opening van de Week van de Alfabetisering in de Tolhuistuin in Amsterdam de Noord-Hollandse TaalHelden bekendgemaakt: Dicky Gingnagel uit Amsterdam (Taalcursist), Aant Hoekstra uit Heiloo (Taalbegeleider) en Lydia van Duijn uit Haarlem (Bruggenbouwer). TaalHelden zijn mensen die zich bijzonder verdienstelijk inzetten voor een samenleving waar iedereen voldoende kan lezen en schrijven om mee te doen.

Er zijn 2,5 miljoen mensen in Nederland die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. In Noord-Holland heeft 13% van de inwoners tussen de 16 en 65 jaar moeite met lezen en schrijven. TaalHeld Aant Hoekstra komt uit Heiloo en is medewerker bij het Taalhuis Alkmaar. Hij was genomineerd in de categorie Taalbegeleider.

In alle provincies worden deze week de TaalHelden bekend gemaakt. Uit deze TaalHelden worden in januari 2017 de drie Landelijke TaalHelden verkozen. Bij deze prijsuitreiking die in samenwerking met ACHMEA wordt georganiseerd, is ook H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden aanwezig.

Bekeken: 3305x