De gemeente Langedijk nodigt alle inwoners van Langedijk uit om met originele namen te komen voor twee bruggen in de nieuwbouwwijk Vroonermeer-Noord. De bruggen komen te liggen bij de Kruissloot aan de noordzijde van de wijk en de Helling aan de zuidzijde.

Vroonermeer-Noord ligt weliswaar in Alkmaar, maar de twee ontsluitingsbruggen liggen op grondgebied van Langedijk. Criteria voor de bruggennamen zijn: ze moeten een positief gevoel geven en bij voorkeur een link met elkaar hebben. De prijs voor de winnaar bestaat uit een cadeaubon van 100 euro, een bos bloemen en ‘eeuwige roem’. De twee namen kunnen tot 1 oktober 2016 worden gestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van ‘bruggen Vroonermeer-Noord’.

De inzendingen worden beoordeeld door een jury bestaande uit de projectwethouders Jasper Nieuwenhuizen van Langedijk en Pieter Dijkman van Alkmaar. De winnaar krijgt voor 15 oktober bericht.

De zuidelijke brug bij de Kruissloot wordt momenteel gerealiseerd en is naar verwachting eind van het jaar klaar. De noordelijke brug bij de Helling wordt over enkele jaren ontwikkeld. De bruggen zullen ongeveer dezelfde vormgeving krijgen als de ontsluitingsbrug in Westerdel. (foto: aangeleverd)

Bekeken: 3081x