Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00

Zaterdag 10 september is het weer Open Monumentendag. Het is bovendien de dertigste editie van dit evenement waarbij monumenten in heel Nederland gratis worden opengesteld voor publiek. Speciaal voor Open Monumentendag organiseerde Events Holland een logeerpartij in een van de bekendste monumenten van Akmaar: de Sint Laurenskerk.

De bijna 500 jaar oude kerk is het grootste icoon en monument in Alkmaar, en werd woensdagavond door ongeveer veertig man bezocht. De gasten kregen eerst een driegangendiner gecombineerd met onder andere een goochelact, en maakten daarna met zijn allen een stadswandeling. Bij de Waagtoren had wethouder Anjo van de Ven de eer om een 400 jaar oude poortklok voor het eerst sinds 160 jaar weer over de Alkmaarse daken te laten klinken. Deze klok werd vroeger geluid als er gevaar dreigde en alle stadspoorten moesten worden gesloten, en bij andere belangrijke gelegenheden.

De avond werd afgesloten met een voorleesverhaaltje van de wethouder, en daarna zocht iedereen zijn zelf meegebrachte luchtbed en slaapzak op in de hoop te kunnen slapen, ondanks een enkel knaagdier wat in de kerk rondliep. De volgende ochtend stond iedereen vroeg op om van een heerlijk ontbijtje te genieten om daarna weer terug naar huis te keren.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl