Zondag vond voor het rugbyteam de Foeste Moiden de eerste rugbywedstrijd van het seizoen plaats. De Foeste Moiden zijn een clusterteam van dames uit Alkmaar, Schagen, Hoorn, en vanaf volgend jaar Den Helder.

Ze namen het op tegen de dames van Eemland. Na twee rucks en een penalty mee werd de bal netjes uitgespeeld in de lijn waar tweede center Mel doorbreekt en een eerste try maakt. Na de conversie van captain Mariska staat het binnen vijf minuten al 7-0. Nog geen vijf minuten later scoort fullback Lisa een tweede try waarmee de meiden op een 14-0 voorsprong komen te staan. Het was echter te merken dat het voor de dames de eerste wedstrijd als 4-cluster was; ze lieten soms wat steken vallen waar één van de lijnspeelsters van Eemland gretig gebruik van maakt en een tegentry scoort.

Eemland weet nog wel te scoren, maar de eindstand komt op 68-15 voor de Foeste Moiden. Winger Simone van de Foeste Moiden werd gekroond als Queen of the Field voor haar opmerkelijk goede spel tijdens haar eerste wedstrijd.

Bekeken: 2952x