Met de wedstrijd van zondag hebben de heren van de Alkmaarse Rugbyclub een mooie seizoensstart beleefd. De laatste wedstrijd van vorig seizoen verloren ze met 17-33 van Zwolle, maar deze zondag waren de rollen omgedraaid en won Alkmaar overtuigend met 45-5 na een ruststand van 19-5.

Toch begon Alkmaar met een misser toen Ruben Trienekens al in de derde minuut van de wedstrijd uit een uitgespeelde driekwartlijn wist door te breken. Hij werd weliswaar op de goal-lijn getackeld, maar wist alsnog de openingstry te scoren en bracht Alkmaar op een achterstand van 0-5.

Hierna zetten de Alkmaarse spelers hun tegenstander echter goed onder druk zodat die de bal verloren. Aanvoerder Marschiano Bruns wist hierna door te breken en scoorde een try. De makkelijke conversie werd door David Dekker geconverteerd, waarna Alkmaar op een 7-5 voorsprong kwam en die niet meer uit handen gaf. Joost Tempelaars nam de volgende try voor zijn rekening na een break van full-back Kenny Kolk. Cristian Koop bepaalde de ruststand op 19-5 na een door Alkmaar gewonnen scrum en een driekwartlijn aanval.

Al binnen 5 minuten in de tweede helft werd het bonuspunt binnengehaald toen Jeroen Neeven een break van Roy van Rijn met een ongeconverteerde try wist af te ronden. Halverwege de tweede helft scoorde ‘Man off the Match’ Barney Earl uit een uitgespeelde driekwartlijn aanval een geconverteerde try. De score was inmiddels al opgelopen naar 31-5 en met nog 2 try’s van Roy van Rijn en Barney Earl kwam de eindstand op 45-5. Volgende week spelen de Alkmaarse rugby’ers uit tegen de Pink Panthers uit Driebergen.

Bekeken: 3308x