Alkmaar Centraal

Zaterdag 24 september organiseren het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en Vluchtelingenwerk Nederland voor de tweede keer de landelijke Open azc dag. Op deze dag worden de asielzoekersopvanglocaties opengesteld voor publiek. Ook de azc’s in Alkmaar aan de Picassolaan en de Robonsbosweg. Het AZC aan de Van Noortwijklaan in Heerhugowaard doet 24 september NIET mee maar heeft op 1 oktober een open dag.

Bezoekers kunnen van 12.00 tot 16.00 uur een kijkje nemen in het azc en een indruk krijgen van het wonen in een azc. Ook zijn er rondleidingen, muziek, hapjes en tentoonstellingen. De eerste editie van de Open azc dag was een succes met veel bezoekers. Bij deze tweede editie doen er nog meer azc’s mee dan vorig jaar.

Het AZC aan de Robonsbosweg is inmiddels bijna vol, al is de bezetting wisselend en gaan er ook veel mensen weer weg. De eerste vluchtelingen arriveerden half mei 2016. Het had nog wat voeten in aarde om te bepalen hoeveel mensen er zouden mogen wonen: het gebouw heeft een capaciteit voor 600 personen, maar de gemeente Alkmaar vond dat 510 genoeg was. Als de omliggende gemeenten ook kleinschalige opvang wisten te realiseren zou Alkmaar nog  90 mensen extra opvangen. 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl