Alkmaar Centraal

Voor de liefhebbers van de jaarlijkse 8 oktober viering: die blijft gewoon. En blijft ongewijzigd, dus inclusief kinder- en grote optocht, zuurkoolmaaltijd en andere activiteiten. Ook de gratis toegang tot het Stedelijk Museum blijft een vertrouwde waarde. Maar ook in de dagen voorafgaand aan 8 oktober moet Alkmaar een bruisende stad worden. "The place to be tussen 1 en 9 oktober", zo vertelt wethouder evenementen tijdens de presentatie van de plannen.

Om dat te realiseren en de gewenste sfeer in de stad te creëren zal op 1 en 2 oktober een 'Film en Foodtruck festival' bezit nemen van de Paardenmarkt. Op een scherm van 28 vierkante meter zullen films vertoond worden met het thema vrijheid terwijl een flinke collectie foodtrucks de bezoekers zal voorzien van allerhande eten en drinken. Op 6 oktober is het de beurt aan het Waagplein om als podium te dienen.

Rondreizend theaterfestival Karavaan verzorgt dan de voorstelling 'Invasion'. Een waar spektakel waarbij de bezoeker er van overtuigd zal raken dat een buitenaardse beschaving de aarde overneemt. De reden voor de uitbouw van Alkmaars Ontzet is het verder aanjagen van de Alkmaarse economie door het aantrekken van bezoekers uit de regio of van nog verder.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl