Alkmaar Centraal

De vijfentwintigste editie van het Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza was er één van veel glans. Dat kwam onder andere door het mooie weer, maar ook door de uitgereikte cheques met een waarde van € 80.000 aan de vijfentwintig regionale goede doelen en de uitreiking van de Culinair Plaza Award aan 1480 Foodbar.

Enkele goede doelen van dit jaar waren ‘t Praethuys Alkmaar, het Rekerhuis in Alkmaar, stichting Veenhuizerhoeven en stichting Kanz in Heerhugowaard, Je mag er zijn in Noord-Scharwoude, en stichting de Waaier, die opereert in Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk. Na deze vijfentwintigste editie heeft het Culinair Plaza in totaal al 1,1 miljoen euro gedoneerd aan regionale goede doelen.

Chef-kok Jelle Smit, zijn brigade en bedrijfsleider Wouter Boschkregen dit jaar de Culinaire Award toebedeeld. Dit jaar was voor het eerst de kaasmarkt op vrijdag samengevoegd met het Culinair Plaza, wat goed werd ontvangen. De kleinschaligere opzet van de kaasmarkt, zonder afzetting, maakte dat het publiek dichtbij de kaasdragers kon komen.

Voor de jubileumeditie had het Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza de samenwerking uitgebreid met de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). In Nederland zijn veel drempels waardoor kinderen en jongeren met een handicap niet gewoon kunnen meedoen. Daardoor staan zij vaak aan de zijlijn. Door de samenwerking zijn er regionale projecten en goede doelen geselecteerd die extra worden ondersteund door de donaties vanuit het Culinair Plaza. (foto: Ed van de Pol)

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl