De one-wolfmanshow van Alkmaarder Pieter Bliek is wat hemzelf betreft geslaagd. Hij kreeg gisteren de nationale ombudsman Reinier van Zutphen bij zijn bezoek aan Alkmaar zo kwaad, dat de ‘klaagbaas’ Blieks camera wilde afpakken.

Bij de kraam van de ombudsman op het Europaplein probeerde Bliek, nog in burger, in een serieus gesprek Van Zutphen ertoe over te halen zijn zaak te behandelen. De politie heeft Bliek ten onrechte, want zonder enig bewijs, beschuldigd van vervaardiging van kinderporno.

Om deze blunder te verdoezelen zijn volgens Bliek officiële stukken vervalst. Daarvan heeft hij aangifte gedaan tegen twee politieagenten. Noch politie, noch justitie en evenmin de ombudsman wilde de kwestie uitpluizen. In oktober buigt echter het Amsterdamse gerechtshof zich over de vraag of het openbaar ministerie de dienders toch moet vervolgen.

Nadat hij bij de voormalige Alkmaarse rechter Van Zutphen bakzeil had gehaald, trok Bliek zoals hij had aangekondigd zijn wolvenpak aan en deelde hij pamfletten uit, waarin hij de ombudsman omschrijft als een wolf in schaapskleren. Daar werd niet positief op gereageerd: “Van Zutphen wilde mijn camera afpakken.

De politie stond op het punt de Alkmaarder te arresteren, maar liet dat ter elfder ure na omdat de protestactie werd beëindigd. Bliek gaf niet op en meldde zich gisteravond bij het Gulden Vlies om het ombudscafé bij te wonen. Het personeel van de kroeg zette hem echter buiten de deur voordat hij ook maar een vraag had kunnen stellen.

Bron: Arno Ruitenbeek

Pin It
Bekeken: 4636x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/