Alkmaar Centraal

De Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum Alkmaar heeft kunsthistoricus Patrick van Mil per 1 december benoemd tot Directeur-bestuurder bij Stedelijk Museum Alkmaar.

De nieuwe directeur werd donderdag aan de medewerkers voorgesteld. Hij reageert enthousiast op zijn aanstelling: "Stedelijk Museum Alkmaar heeft alles in zich om uit te groeien tot een stedelijk museum van nationale betekenis dat aantrekkelijk is voor binnen- en buitenlandse bezoekers. De eigen collectie met topstukken uit de zestiende en zeventiende eeuw in combinatie met de sterke verzameling van de Bergense School biedt een uitstekende basis voor een rijk en verrassend tentoonstellingsprogramma. Het museum heeft een zeer professioneel en gedreven team. Ik kan niet wachten om te beginnen."

Van Mil is sinds 2013 directeur van Museum Prinsenhof te Delft. Hij realiseerde daar, naast de reorganisatie van een drietal gemeentelijke erfgoedinstellingen, een volledige herinrichting van het museum en de thuiskomst van het beroemde ‘Straatje van Vermeer’. Daarvoor was hij onder andere zakelijk directeur van Stedelijk Museum Amsterdam en het International Film Festival Rotterdam.

Stedelijk Museum Alkmaar, geopend in 1875, is één van de oudste musea van Nederland. Het recent vernieuwde museum presenteert naast tijdelijke tentoonstellingen een hoogwaardige collectie oude en moderne kunst, kunstnijverheid en stadsgeschiedenis.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl