De Alkmaarse Rugbyclub heeft in Driebergen overtuigend de Pink Panthers verslagen. Begin tweede helft werd het nog even spannend maar de mannen van trainer King Bala konden zich hervatten en wonnen met 24-39.

Al heel snel kwam Alkmaar op voorsprong toen Barney Earl na een line-out doorbrak en een try in de hoek scoorde (0-5). Daarna kwamen de Pink Panthers terug na een ruck, ontstaan uit een strafschop (5-5). Even later scoorde “Man of the match” Barney Earl opnieuw na een lange sprint en deze keer kon David Dekker wél de conversie maken (5-12). Bij de volgende aanval scoorde Christian Koop in de hoek door als extra aanvaller mee te gaan (5-17). Dekker maakte vervolgens 5-22 na een prachtige slalom en sleepte het bonuspunt binnen. Daarna zakte de concentratie wat en kwam de thuisploeg terug na een strafschop (12-22).

De tweede helft startte Alkmaar met veel fouten en lieten de Pink Panthers terug in de wedstrijd (17-22), maar even later maakten Barney Earl en Sylvester Reimers een try voor een comfortabele voorsprong (17-34). De Panthers kwamen nog terug tot 24-34, maar in de slotfase zette Wytze Vader na een 5-yard scrum de stand op 24-39.

Bekeken: 3242x