Alkmaar Centraal

Door Europese samenwerking worden op cultureel vlak prachtige filmproducties waargemaakt. Om die juweeltjes over het voetlicht te krijgen organiseerden Europe Direct Noord-Holland Noord, Bibliotheek Kennemerwaard en Filmhuis Alkmaar vorig jaar het eerste Europese Filmfestival (EUFF). Dit jaar sluit ook Cinebergen zich aan bij dit festival dat van donderdag 6 tot en met zondag 9 oktober plaatsvindt. Met elf van de meest bejubelde films van dit jaar, waaronder maar liefst vijf voorpremières, uit diverse Europese landen krijgt het publiek een inkijk in de veelzijdige Europese filmwereld.

De première van het EUFF zal op 6 oktober simultaan in Bergen en Alkmaar plaatsvinden. In Alkmaar wordt om 19.00 de Roemeense zwarte komedie ‘The Treasure’ en om 19.15 uur de betoverende film La Danseuse vertoond en in Bergen staat de ‘La Fille Inconnue’ op het programma.

De programmeurs hebben de hand weten te leggen op maar liefst vijf nationale voorpremières. In zowel Bergen als Alkmaar worden de eerste officiële vertoningen van diverse topfilms een feit. Zo zijn de beklemmende Belgische productie van de gebroeders Dardenne: ‘La Fille Inconnue’, de tragikomedie ‘Toni Erdmann’, het Kroatische drama ‘On The Other Side’, de Gouden Palmwinnaar ‘I, Daniel Blake’ en, van eigen bodem, de smakelijke verfilming over de meestervervalser Han van Meegeren in ‘Een Echte Vermeer’ te zien.

Suzan Vermeulen, coördinator van Europe Direct Noord-Holland, is erg tevreden met de opzet van deze tweede editie: ”We zijn verheugd dat Cinebergen zich dit jaar heeft aangesloten bij het Europese Filmfestival Noord-Holland Noord. De manier waarop de programmeurs van Filmhuis Alkmaar en Cinebergen gezamenlijk de selectie Europese Films hebben gemaakt kenmerkte zich door passie en enthousiasme. Een uitstekende manier om de mooie Europese filmscene over het voetlicht te brengen bij het grotere publiek. Volgend jaar willen we dit Alkmaarse initiatief zelfs nog verder uitbreiden naar andere filmhuizen en gemeenten.”

Het volledige programma van het tweede Europese Filmfestival Noord-Holland Noord is te vinden op de websites van de filmhuizen en via www.europainnoordholland.nl. Kaarten kosten in Alkmaar €12,00, inclusief koffie of thee en een consumptie achteraf. Bij Cinebergen bedraagt de toegang € 9,00.

Het EDIC Noord-Holland Noord is de entree tot de Europese Unie voor inwoners van de kop van Noord-Holland. Het EDIC verstrekt algemene EU-informatie, verwijst bezoekers zo nodig door en organiseert (gezamenlijk) evenementen, debatten en bijeenkomsten die het Europees bewustzijn verhogen en actief Europees burgerschap stimuleren.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl