Alkmaar Centraal

Op 24 september lanceert Geocaching Laag Holland in samenwerking met de Schermer Molens Stichting en de Stolpenstichting 23 nieuwe geocaches tijdens het Schermer Erfgoed Event vanuit de kerk van Stompetoren. Er zijn nieuwe caches te vinden bij 8 stolpen en bij 12 voormalige molenplaatsen. Wie al deze caches gevonden heeft kan ook twee bonuscaches scoren.

Geocaching is een spel waarbij men met behulp van GPS kan 'schatzoeken'. Inmiddels zijn er wereldwijd bijna 3 miljoen caches verstopt, waarvan informatie online is te vinden, en zijn er zo’n 6 miljoen actieve spelers (cachers). Meestal is dat een verhaaltje over het bijzondere karakter van de plek en een GPS-aanwijzing waar de cache verstopt is.

Tijdens het Schermer Erfgoed Event komen vanaf 10:30 uur ruim 100 geocachers bijeen om de nieuwe caches te zoeken. Fred van Zon (Schermer Molens stichting) en Mart Groentjes (Stolpenstichting) leiden in met een toelichting op de cultuurhistorische betekenis voor het Schermerlandschap. Meer op geocaching.com.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl