War Child, UNICEF Nederland en Save the Children zijn hard op zoek naar gedreven vrijwilligers die willen helpen met recreatieve activiteiten voor gevluchte kinderen, van 6 tot en met 17 jaar, in het AZC Heerhugowaard. Doel is om de nu rond zestig kinderen een gevoel van veiligheid, ontspanning en structuur te bieden.

De sociaal-emotionele behoeften van kinderen in AZC’s worden vaak over het hoofd gezien, daarom bundelen de drie organisaties hun expertise en startten het project TeamUp, dat inmiddels succesvol draait op vijf locaties. Projectleider Ernst Suur (War Child): “Elk kind heeft recht op een goede opvang. Met dit programma bieden we kinderen sport, spel en dans. Zo kunnen ze zich ontspannen, hun nare ervaringen een plek geven en weer even kind zijn. Dit is noodzakelijk om zich weer veilig te voelen. In de centra waar wij momenteel actief zijn, reageren de kinderen en vrijwilligers enthousiast, en ook het COA is blij met de samenwerking. Dit motiveert ons om deze activiteiten ook in Heerhugowaard te organiseren.”

Geïnteresseerden van 21 jaar of ouder en met een relevante opleiding kunnen zich aanmelden via warchild.nl/vrijwilliger-teamup. (foto: Merijn Roubroeks)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl