De maanden oktober tot en met april zijn qua binnenstadbezoekers relatief rustig. Om hier verandering in te brengen wil de gemeente van november tot en met maart een semipermanent paviljoen van vijftig bij tien meter op het Waagplein realiseren. In dat paviljoen kunnen dan evenementen worden georganiseerd, zoals de intocht van SInterklaas, een wintermarkt en het Glazen Huis. Alles in het kader van ‘bruisend Alkmaar’.

Niet iedereen is echter zo lovend over de plannen om Alkmaar ook in de winter bruisend te maken: de bewoners van de binnenstad vinden het onderhand wel eens genoeg. Zij vinden dat een dergelijk paviljoen het uitzicht op de fraaie panden aan het Waagplein wegneemt en daarmee hun woongenot naar beneden haalt. Ook zijn ze er ontevreden over dat er vanuit de gemeente helemaal geen overleg met de bewoners heeft plaatsgevonden. De Vereniging Van Eigenaren Voordam heeft daarom een bezwaarschrift geschreven. Daarin wijzen ze er onder andere op dat ze als binnenstadbewoners uiteraard rekening houden met een zekere mate van overlast, maar dat zo'n paviljoen voor evenementen wel erg ver gaat.

Pin It
Bekeken: 4137x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/