Alkmaar Centraal

Tussen de tijd van graaf Floris V en de eeuw van Rembrandt speelt de familie van Brederode op cruciale momenten een rol in de vaderlandse geschiedenis. Ook in Alkmaar en regio is de familie bekend: de Brederodes waren ooit heren van Bergen en ook van Veenhuizen bij Heerhugowaard, waar het grafmonument van Reinout van Brederode nog steeds is te zien.

‘De familie van Brederode; hoge adel van Kennemer bodem’ is het onderwerp van de eerste lezing dit seizoen van het Alkmaars Historisch Café. De spreker is Carly Misset. Zij is historicus, tekstschrijver, redacteur en tentoonstellingsmaker. Voor het Brederodejaar 2016 schreef zij het boekje ‘Een illustere familie, drie bijzondere monumenten. De Brederodes in Velsen, Vianen, Veenhuizen’.

De lezing vindt plaats in Bibliotheek Alkmaar Centrum aan de Gasthuisstraat 2 op donderdag 29 september en begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard, via bibliotheekkennemerwaard.nl of via 072-5156644. De toegangsprijs is € 7,50. Abonnees/leden/vrienden van de aangesloten instellingen betalen € 5,-.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl