De Historische Vereniging Alkmaar (HVA) is ontzet over het voornemen van restaurants aan de Mient om voor volgend jaar een vergunning aan te vragen om drijvende terrassen uit te zetten. Restaurants aan beide zijden van de Mient hebben volgens de gemeente al interesse getoond in het uitbaten van een waterterras. Het NHD schrijft dat volgens de gemeente er nog geen daadwerkelijke vergunningsaanvragen zijn binnengekomen. Er worden nog gesprekken gevoerd met de ondernemers.

Op de website van de HVA wordt in een column cynisch opgemerkt dat de Mient van grote historische waarde is voor de stad, maar dat de economische waarde blijkbaar belangrijker wordt gevonden en dat ‘de mooiste plek van de stad best nog verder kan worden uitgebuit’: door de steeds groter wordende terrassen zijn de openbare wegen aan beide zijden van de Mient vrijwel alleen nog geschikt voor voetgangers.

Die drijvende terrassen mogen maximaal 2,5 meter breed zijn. Aangezien het water van de Mient 8 meter breed is blijft er dan 3 meter over om te varen. De HVA schrijft boos: “Dan blijft er een heel smal streepje water over, de naam ‘gracht’ onwaardig.”

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl