De rode loper lag donderdagavond uit bij Taqa Theater De Vest voor de sterren van die avond: zeshonderd Alkmaarse vrijwilligers, die een gratis toegangsbewijs voor het jaarlijkse vrijwilligersfeest THNX! hadden bemachtigd. Het feest wordt jaarlijks aangeboden door Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar en de gemeente Alkmaar. Wethouder Anjo van de Ven zei tegen de honderden aanwezige vrijwilligers: “Uw inzet is fantastisch en daar hoort geen bescheidenheid bij! Dus wees alstublieft ook trots op uzelf!"

Eerde de Swart, directeur van de Vrijwilligers Centrale, verwelkomde iedereen in de Grote zaal van De Vest. Jeroen de Wit, voorzitter van het bestuur van VCRA, vertelde dat voor het thema van dit jaar, De lach van de vrijwilliger, is gekozen omdat vrijwilligerswerk mensen blij maakt. Ook roemde hij de gemeente Alkmaar, die het al jaren mogelijk maakt om dit feest te kunnen organiseren, want "lang niet elke gemeente doet dat voor haar vrijwilligers."

Hoofdonderdeel van de avond was de voorstelling van ‘Comedytrain’. Stand up comedians Howard Komproe, Soundos El Ahmadi en Kasper van der Laan verzorgden een anderhalf uur durende show.

Na afloop van de voorstelling konden de vrijwilligers in de feestelijk aangeklede Bovenfoyer van De Vest onder het genot van een drankje na- en bijpraten met elkaar. Leerlingen van het Horizon College brachten schalen eigengemaakte hapjes rond. DJ Albert-Jan Bergman van Go Round Drive In Show verzorgde de muzikale omlijsting. (foto: Annelieke Bosdijk)

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl