De Onafhankelijke Partij Alkmaar (OPA) constateert dat het college de afspraken in het coalitieakkoord over de extra bevoegdheden voor stadstoezichthouders tot op heden niet heeft uitgevoerd. Ondanks de afspraak dat de stadstoezichthouders voor 1 juli 2015 met extra middelen zouden worden uitgerust zoals handboeien, steekvest en pepperspray is dat nog niet gebeurd.

De fractie van OPA heeft echter in het verkiezingsprogramma staan dat de positie van de inspecteurs wordt versterkt wanneer zij moeten optreden en betreurt het daarom dat dit nog niet is uitgevoerd.

In een commissievergadering van enkele maanden terug heeft OPA dit ook al eens opgemerkt, maar vond de reactie van de burgemeester toen tamelijk laconiek. OPA vraagt het college daarom middels schriftelijke vragen nog eens wat de reden is dat de inspecteurs nog steeds niet zijn uitgerust met extra bevoegdheden en waarom politie en justitie in hun advisering zoveel tijd nodig hebben. Ook dringt de fractie erop aan dat het college dit proces versnelt door contact te zoeken met de minister.

Pin It
Bekeken: 3909x
https://ee.itk.ac.id/data/