Alkmaar Centraal

Zondagmiddag 2 oktober vindt de uitreiking van de Cultuurprijs Letteren 2016 plaats in de Ruïnekerk in Bergen. Amir Chitzan, JP den Tex en Pieter Boskma zijn door de vakjury genomineerd voor deze prijs. Ronald Giphart presenteert de middag en interviewt de schrijvers. Na afloop is er een signeersessie. De feestelijke uitreiking start om 15.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur.

De in Alkmaar wonende Iraanse schrijver Chitzan debuteerde in Nederland in 2015 met ‘Hyena’s en de meisjes van maneschijn’, waaraan hij twaalf jaar heeft gewerkt. JP den Tex noemt de jury een boeiende ‘outsider’ door de combinatie van proza met muziek. Hij bracht een groot deel van zijn jeugd door in Bergen, waar een aanzienlijk aantal verhalen zich afspelen. De in Heiloo woonachtige Pieter Boskma heeft inmiddels 12 dichtbundels op zijn naam staan. Hij schreef de bundels na de dood van zijn vrouw om zich te ontworstelen aan de waanzin van de rouw.

De cultuurprijs letteren is de tweede prijs die dit jaar wordt uitgereikt. In augustus ontving de Alkmaarse beeldend kunstenaar Pé Okx de cultuurprijs Visuele Kunsten. Op 30 oktober volgt de uitreiking van de prijs voor podiumkusten in Theater Cool en op 20 november het slotevenement met de hoofdprijs de Rabobank Cultuurprijs en de Alkmaarsche Courant Publieksprijs. De Jong Talent Prijs gaat dit jaar naar Mikky Zomerdijk.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl