Op woensdag 5 oktober houdt GroenLinks Alkmaar vanaf 20:30 uur een bijeenkomst in bibliotheek Alkmaar Centrum. Doel is met Alkmaarders te discussiëren over de rechten en belangen van jonge asielzoekers. Speciale gast is Ema Najetovic. Haar moeder vluchtte met haar vanuit Bosnië Herzcegovina naar België toen ze drie jaar oud was. Ze woont sinds 1994 in Nederland. Ema zal vertellen over haar eigen ervaringen en ook die opgedaan via Stichting De Vrolijkheid.

Tijdens de begrotingsbehandeling Jeugd in de Tweede Kamer heeft Linda Voortman van GroenLinks een wetvoorstel mede ingediend over het aanpassen van de Vreemdelingenwet. De recente rapportate Kinderrechten wijst uit dat de regering te weinig doet aan armoedebestrijding onder kinderen, aan zorg kinderen in de asielketen en te weinig verblijfsvergunningen toekent in het belang van het kind. Dat laatste zorgt voor schrijnende gevallen en is in strijd met internationale afspraken. GroenLinks stelt dat kinderen van vluchtelingen het zwaarst worden getroffen en daarom verdienen ze bijzondere aandacht.

Stichting De Vrolijkheid is in 1999 opgericht om alle kinderen in AZC's te bereiken met theater, muziek en kunst, zodat zij hun nare ervaringen even vergeten en ze leren wat deze vormen van expressie voor hen kunnen betekenen. Ema komt getraumatiseerde kinderen tegen en dat drijft haar om voor hen op te komen.

De discussieavond is gratis toegankelijk.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl