Gemeente Alkmaar en het Hoogheemraadschap (HHNK) hebben de intentie geuit om verder onderzoek te doen naar schoner rioolwater in Alkmaar. Wethouder Jan Nagengast en HHNK-bestuurder Ruud Maarschall tekenden dinsdag de intentieovereenkomst bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI).

Gemeente en HHNK hebben eerder studies uitgevoerd voor verplaatsing van de RWZI vanaf de Bergermeer naar het Geestmerambacht. Nu volgt nieuw onderzoek voor verplaatsing of een meer compacte installatie. Van belang is dat de gemeente haar karakter behoudt van compacte stad, omringd door landelijk gebied met dorpen. "We moeten zorgvuldig omgaan met gronden binnen de stad en deze intensiever en multifunctioneler inzetten", stelt wethouder Nagengast.

Daarbij komt dat de techniek voortschrijdt, zoals de ontwikkeling van de zuiverende kas: boven water een soort botanische tuin, onder water soorten bacteriën die verschillende vormen van verontreiniging verteren. Deze reiniging is compacter, efficiënter en vrijwel geurloos. Zo kan tot dichter op de RWZI gebouwd worden. Daarnaast is er veel gedaan om hemelwater niet meer onnodig in het riool te laten komen.

De RWZI in Alkmaar ligt binnen de contouren van het OV-knooppunten gebied, ofwel de Zaancorridor. Gemeenten aan het treinspoor en de Provincie werken samen op het vlak van woningbouw en vestiging van bedrijven en instellingen nabij stations. Uitgangspunt is dat rond 50% van de (toekomstige) woningbouw bij de OV knooppunten moet komen.

Pin It
Bekeken: 3921x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/