Hogeschool Inholland Alkmaar heeft de beste opleiding Technische Informatica van het land, aldus de nieuwe Keuzegids HBO 2017. De studie krijgt daarmee de speciale kwaliteitszegel ‘Topopleiding 2017’. Ook in de op donderdag verschenen special 'Beste Studies' van Elsevier scoort de studie als beste.

Inholland Alkmaar staat in de Keuzegids met 80 punten het hoogst van de zes hogescholen die Technische Informatica aanbieden. Dit dankzij hoge scores qua inhoud van de studie, de docenten en de communicatie. Elsevier zet de studie ook als hoogste in haar categorie. Studenten blijken zeer tevreden over de inrichting van de opleiding, de faciliteiten en het onderwijs zelf. 91% vindt de opleiding een aanrader.

”Ik ben trots op deze uitkomst. Bij de curriculumvernieuwing is gekozen voor praktijkgericht onderwijs”, vertelt Inge Christiaanse, teamleider Technische Informatica Alkmaar. “Dit blijkt een juiste keuze te zijn. We leggen de lat hoog. Communicatie tussen docenten en studenten is voor ons een speerpunt binnen het goed studeerbare programma.”

Het oordeel in de Keuzegids HBO is gebaseerd op tevredenheid met het aantal contacturen, hoeveel eerstejaars doorstromen en hoeveel studenten hun diploma na vijf jaar halen. Ook de Nationale Studenten Enquête 2016 en de expertoordelen van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie wegen mee. Elsevier kijkt naar de Nationale Studenten Enquête, contacttijd, rendement, toelating en selectie, studentenpopulatie en internationalisering.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl