Éen ding werd donderdagavond wel duidelijk tijdens de commissievergadering: de komende ontwikkelingen rond het Noordwest ziekenhuis houden de gemoederen flink bezig. Er waren dan ook de nodige insprekers die van de gelegenheid gebruik maakten om hun zorgen, visie of ongenoegen duidelijk te maken aan de lokale politiek en het bestuur van de stad.

Meest opvallende in de rij insprekers was toch wel vastgoedontwikkelaar Hein Jong die nog maar eens inhaakte op het plan dat hij in 2012 ook al voorlegde; een modulair goedkoper ziekenhuis, door hem gefinancierd en daarna verhuurd aan de Noordwest Ziekenhuisgroep. Maar ook meerdere buurtbewoners en erfgoedstichting Adapt en Animo gaven hun visie op de plannen. Animo dreigde zelfs met procedures om de bouw te vertragen.

Het heikele punt was donderdagavond een gebrek aan concrete plannen waaruit afgeleid kan worden wat er gaat gebeuren. Dat er in het Stadspark De Hout bijna 1 van de 25 hectare aan bomen verdwijnt is bijvoorbeeld wel duidelijk, maar nog niet waar in het park dat gebeurt. Wethouder Anjo van de Ven verzekerde de aanwezigen dat iedere gevelde boom gecompenseerd wordt. Er wordt overwogen een klankbordgroep in het leven te roepen zodat belanghebbenden kunnen meepraten. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl