Alkmaar Centraal

Wie kent niet ‘De kus’ of ‘De denker’? Beide zijn scheppingen van de Franse beeldhouwer Auguste Rodin (1840-1917). Hij werd tot drie keer toe geweigerd door de leraren van de École des Beaux-Arts, maar zou desondanks uitgroeien tot een invloedrijk kunstenaar. In het najaar van 2016 organiseert het Groninger Museum een grote overzichtstentoonstelling met 120 beelden en 20 tekeningen, de grootste ooit in Nederland gehouden. Dit was voor Dag en Dauw een reden om door middel van een lezing de man en zijn werk beter te leren kennen. Kunsthistoricus Martijn Pieters vertelt op dinsdag 11 oktober van 10.00 tot 11.30 uur over deze bijzondere kunstenaar in de bibliotheek in Alkmaar aan de Gasthuisstraat 2.

De toegang voor Dag en Dauw bedraagt € 5,- per persoon per ochtend, inclusief een kopje koffie of thee. Kaarten zijn direct te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via (072) 540 43 35.

Dag en Dauw is voor veel ouderen in de regio een begrip. Sinds 2015 bruisen de dinsdagochtenden bij Artiance en Bibliotheek Kennemerwaard van de activiteiten voor en door senioren. Het vrijwillige programmateam organiseert twee keer per jaar een serie van 12 gezellige, uitdagende, creatieve en bijzondere evenementen, waarbij sociale ontmoeting centraal staat.

Dag en Dauw vindt plaats aan het Canadaplein in Alkmaar. Deelnemers die niet in de gelegenheid zijn vervoer te regelen, kunnen tegen een kleine vergoeding door de vrijwilligers gehaald en gebracht worden. Neem voor de mogelijkheden contact op met Ria de Ridder via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 231 889 48.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl