Op 7 oktober is er een speciale M3-borrel voor juffen en meesters, maar ook scholieren kunnen terecht, samen met hun ouders of grootouders. M3 betekent Mediawijsheid, Maken en Meer.Tussen 14:00 en 17:00 uur laat FABlab de KAASfabriek zien hoe school er in de toekomst uit zullen zien.

Het onderwijs verandert. Onder andere digitale lesborden en de tablet zorgen voor vele nieuwe toepassingen en er komt ook nieuwe lesstof de school binnen. Dit biedt uitdagingen en mogelijkheden. De KAASfabriek heeft bijna alles in huis voor de school van morgen: 3D-printers, lasersnijders, 3D-pennen, Mindstorm, Scratch, Arduino en meer.

Op 7 oktober kun je gevorderde leerlingen aan het werk zien en Bibliotheek Kennemerwaard presenteert al hun programmeermateriaal. Er zijn B-bots voor de jongsten, Dash & Dot, Lego WeDo en de MakeyMakey voor oudere leerlingen en ook programmeertools voor leerkrachten.

CultuurPrimair verbindt alles in een training rond 21e Eeuwse Vaardigheden, die gaat over 'Computional thinking', Mediawijsheid, maar ook Problemen oplossen, Samenwerken, Kritisch denken. Tijdens deze inloop is advies op maat mogelijk. Voor leerlingen is het leuk om te ontdekken wat ze nu al kunnen doen en wat ouders of grootouders ermee kunnen.

Meer informatie op Facebook en via Joey Haakman: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bekeken: 3898x