Vrijdag luidde de Bergense kunstenaar Pauline Bakker de bel van de laatste Alkmaarse kaasmarkt van dit jaar. Zij deed dit op uitnodiging van wethouder Victor Kloos (OPA).

Pauline Bakker heeft zich gespecialiseerd in het restaureren van klassieke schilderijen en heeft veel kennis over de techniek van de oude meesters, de opbouw van het schilderij en van kleursamenstellingen. Deze klassieke en technische achtergrond is in haar werk duidelijk terug te zien. In 1997 heeft zij de overstap gemaakt van restauratiewerk naar het werk als professioneel kunstenaar.

Pauline Bakker heeft ook het initiatief genomen om de gehele Langestraat opnieuw in te richten met vijftig lichtgevende tegels die stap voor stap de geschiedenis van Alkmaar verbeelden. Zij is ontwerper van dit unieke project dat decoratief, educatief en vanuit toeristisch oogpunt van grote waarde is.

Alkmaar Centraal-fotograaf Marco Schilpp maakte  van deze laatste kaasmarkt van het seizoen een fotoserie die te bekijken is op onze Facebookpagina.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl