Alkmaar Centraal

Karavaan presenteert donderdag 13 oktober Voor Uitzicht, een expeditie in het nieuwe asielzoekerscentrum in het voormalige belastingkantoor Alkmaar. Het wordt een avond ontmoeten, genieten van kookkunsten uit andere culturen en de voorstelling De Weg van Ekaterina Levental.

Nieuwe bewoners van azc Alkmaar koken en serveren een gevarieerd diner-buffet uit verschillende culturen. Aan tafel is er tijd voor ontmoeten en gesprekken. Na het eten zie je de bijzondere en aangrijpende voorstelling van zangeres en harpiste Ekaterina Levental, waarin ze je mee neemt op ‘De Weg’ die zij als tiener aflegde. De weg, die begon in Tasjkent en die leidde van land naar land, toen zij en haar familie na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie Oezbekistan moesten verlaten.

Ekaterina zingt en vertelt over het vallen en opstaan tijdens de vlucht, over het verlies van vriendschappen en vervreemding, maar ook over de veerkracht en hoop voor de toekomst. De Weg toont de onuitputtelijke veerkracht van een kind in dramatische omstandigheden. Een tiener, vastberaden haar sprookje te vinden, vasthoudend aan haar verbeelding. Een bijzonder en persoonlijk verhaal, dat tegelijkertijd zo herkenbaar is, geïllustreerd door prachtige muziek.

Voor Uitzicht vindt plaats oonderdag 13 oktober van 18.00 tot 22.30 uur. De kosten zijn €22,50 per persoon, inclusief eten en drinken. Meer informatie en tickets is te vinden op karavaan.nl. (foto: Philip van Ootegem)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl