Begin november start de gemeente Alkmaar met een eigen digitale munt. Dit meldt het NHD. Naar het voorbeeld van andere Europese steden en landen die al een eigen munt hebben, zoals Groningen, Zwolle, Bristol en Sardinië moet de nieuwe munt de lokale economie stimuleren. In het afgelopen jaar is geëxperimenteerd met de Culturijn. Dit experiment is naar tevredenheid van de initiatiefnemers verlopen en daardoor kan over een maand de nieuwe munt worden geïntroduceerd. De munt die in november wordt gelanceerd krijgt wel een andere naam.

De naam ‘Culturijn’ was gekozen omdat het idee ervoor uit culturele kring kwam, maar de nieuwe munt heeft een breder bereik dan dat en is bedoeld voor iedereen. Ook hoeft volgens de initiatiefnemers de nieuwe munt niet per se beperkt te zijn tot Alkmaar, maar kunnen de andere gemeenten in Noord-Kennemerland ook meedoen, zoals Heerhugowaard, Langedijk, Castricum, Bergen en Heiloo. (foto: Bristol Pounds)

 

Pin It
Bekeken: 3940x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/