Alkmaar Centraal

De voorbereidingen voor het achtste Midwinterfeest in Graft-De Rijp zijn in volle gang. Zaterdag 10 en zondag 11 december worden de bezoekers weer gastvrij ontvangen door dorpsbewoners gekleed in Dickensstijl. Zij kunnen dan genieten van een keur aan artiesten, kunstenaars en muzikanten die op verschillende locaties in het dorp optreden. Ruim 90 enthousiaste groepen, verenigingen, koren en solisten, voor het merendeel uit Noord-Holland, zijn geboekt om tijdens het Midwinterfeest hun kunsten te komen vertonen.

Dinsdagavond 11 oktober is om 19.30 uur de aftrap met de gebruikelijke presentatie voor pers, deelnemers en andere genodigden. Meer informatie is te vinden op www.midwinterfeest-graftderijp.nl.

Na het overweldigende succes van de vorige edities met maar liefst 40.000 bezoekers wordt opnieuw een groot aantal artiesten en muzikanten de gelegenheid geboden te laten zien wat zij in huis hebben. De dorpskern, het oudste gedeelte van De Rijp, wordt net als bij de vorige edities, het decor voor de kerstmarkt. De bevolking wordt opgeroepen zoveel mogelijk in nostalgische kleding het feest te bezoeken, zodat De Rijp het aanzien krijgt van een dorp rond 1900. Natuurlijk ontbreekt de loterij ook dit jaar niet en zijn er weer prijzen te winnen door degene die zich het fraaist heeft aangekleed. Ook het mooist versierde huis, pand of raam en de mooist versierde straat of buurt dingen mee naar de prijzen.

Het stichtingsbestuur en een groot aantal bestuursvrijwilligers zijn al maanden bezig met de voorbereidingen van dit grootse culturele evenement, dat inmiddels landelijk bekendheid geniet. Uiteindelijk zullen er ruim 400 vrijwilligers worden ingezet om alles in goede banen te leiden.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl