Alkmaar Centraal

Alkmaar Sport organiseert dit jaar op woensdag 26 oktober, 2 en 9 november de voorrondes van het 6 vs 6 voetbaltoernooi op het Cruyff Court in de Daalmeer in Alkmaar. Kinderen uit groep 7 en 8 kunnen zich tot 7 oktober inschrijven met een vrienden- of schoolteam van 6 personen. Zowel jongens- als meidenteams nemen het elkaar op en strijden op een plek in de regionale finale. Aanmelden kan tot 6 oktober door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Cruyff Courts 6 vs. 6 is een internationaal kampioenschap waarin meer dan 21.000 jongens en meisjes uit groep 7 en 8 deelnemen op een van de 200 Cruyff Courts wereldwijd. Met dit kampioenschap biedt de Cruyff Foundation kinderen de kans om zich te meten met de winnende teams van andere Cruyff Courts. Het doel van Cruyff Courts 6 vs. 6 toernooi is dan ook om alle Cruyff Courts met elkaar te verbinden.

De gemeente Alkmaar heeft in de Daalmeer al enkele jaren geleden het AZ Cruyff Court laten aanleggen. Hier worden nu geregeld activiteiten op georganiseerd. De winnaars bij de jongens en meisjes zullen in het voorjaar van 2017 de Regiofinales spelen. De winnaars van deze toernooien plaatsen zich uiteindelijk voor de Finale in Amsterdam. Zij strijden dan om de titel Cruyff Court Kampioen 6 vs. 6 van Nederland 2017. Vorig jaar haalden het winnende Alkmaarse jongens- en meidenteam de landelijke finale.

Het 6 vs. 6 voetbaltoernooi wordt in Alkmaar gespeeld op het Cruyff Court aan de Johanna Naberstraat in Daalmeer. De voorrondes worden gehouden op woensdag 26 oktober, 2 november en 9 november. Op woensdag 16 of 23 november worden de finales van Alkmaar gespeeld; de definitieve datum hangt af van het weer. Meer informatie is ook te vinden op www.alkmaarsport.nl/cruyffcourt.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl