Het project Engineering Mobility in Europe (EMEU) van het ROC Horizon College is door de Europese Commissie geselecteerd als Best Practice. Met dit project volgen mbo'ers Techniek en ICT lessen of stages in het buitenland, of werken via internet samen met leerlingen in EU-landen, zodat ze betere kansen hebben op de internationale arbeidsmarkt.

EMEU wordt op dinsdag 11 oktober aan vertegenwoordigers van de Europese Commissie gepresenteerd, tijdens een internationaal congres in Rome. Totaal zijn drie Best Practices geselecteerd. Het Horizon College werkt samen met het ID College in Gouda en partners in Finland, Denemarken, Spanje, Duitsland en Engeland. 

Het EMEU-project biedt in de onderwijsprogramma's geïntegreerde studiemodules van minimaal drie weken, virtuele samenwerkingsopdrachten en de combinatie daarvan met korte en/of langere stages in het buitenland. De modules maken deel uit van de 

René van Schalkwijk, lid College van Bestuur van het Horizon College, is trots op de erkenning van de Europese Commissie. "Dit project laat zien dat wij op een goede manier investeren in de internationale arbeidskansen van onze studenten. Een buitenlandervaring maakt studenten zelfstandiger en flexibeler. Hun zelfvertrouwen groeit en dat is goed voor hun toekomstige werkzame leven."

Het succes van EMEU verspreidt zich inmiddels naar de andere onderwijssectoren van het Horizon College. De aftrap van het bredere project EMEU4ALL vindt plaats op 1 en 2 december.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl