Alkmaar, 16 april 2013. Het is deze week groot feest in Provadja. Het Fantastisch Kinderfilm Festival doet Alkmaar aan en dat betekent dat de Theaterzaal op 20 en 21 april wordt omgebouwd tot het Winkelrinkel Warenhuis. Bij elke kinderfilm krijgen de kinderen een bezoek aan dat Warenhuis cadeau. Daar is van alles te doen: speel met beelden en geluiden, geuren en smaken, kleuren en stoffen die op de afdelingen liggen te pronken. Kinderen kunnen 'solliciteren' naar de functie van kassamedewerker, magazijnbediende, mode-ontwerper of beveiliger. Ze kunnen de appelbar bedienen of een bonbon maken als een echte banketbakker. Jong en oud kan langs alle schappen snuffelen en de grappige plekjes van dit bijzondere warenhuis ontdekken.

Dat betekent natuurlijk ook dat er veel kinderfilms getoond worden: Het Kind van de Gruffalo (3+), Dag Juf, tot Morgen (4+), De Wonderwinkel van Mr. Magorium (6+), Lepel (6+), Picknick met Taart (2+), Kinderen van Waterland (4+), Stip en Vlek (3+) en de verfilming van Roald Dahl's wereldberoemde Sjakie en de Chocoladefabriek (6+).

De volwassenen worden niet vergeten. Anthony Hopkins speelt de rol van de beroemde regisseur Hitchcock in de gelijknamige film. De 'Master of Suspense' wordt gevolgd tijdens de moeizame totstandkoming van zijn klassieker Psycho. Broken vertelt het verhaal van de elfjarige Skunk, als zij getuige is van de brute mishandeling van haar buurjongen Rick verandert haar leven. Ongekend muzikaal talent is er te zien in de documentaire Karsu, over de singer-songwriter Karsu Dönmez, die het van het restaurant van haar ouders in Amsterdam naar Carnegie Hall schopt.

In samenwerking met Movies that Matter vertoont Provadja op woensdag 24 april de poëtische documentaire Rouge Parole, over de inwoners van Tunesië die na het uitbarsten van de Arabische Revolutie nog wat onwennig proberen om te gaan met hun vrijheid van meningsuiting.

Pin It
Bekeken: 1372x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/