Alkmaar/Heerhugowaard, 16 april 2013. Vrijdag 12 april is tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Horizon College in Heerhugowaard de Way2Go-prijs uitgereikt. Deze prijs is toegekend aan drie niveau 1 leerlingen die succesvol met hun mbo-opleiding bezig zijn ondanks de moeilijke omstandigheden waarin zij verkeren. Daarmee zijn zij een voorbeeld voor medeleerlingen. Sheila Zijlstra uit Alkmaar, Stefanie Klumper uit Heiloo en Maxime van der Genugten uit Hoorn zijn dit jaar de trotse winnaars. Het drietal heeft het niet gemakkelijk gehad. Door verschillende oorzaken werden zij met extra tegenslagen geconfronteerd tijdens hun opleiding. Ondanks deze problemen zijn zij erg gemotiveerd, succesvol in hun opleiding en zijn zij een voorbeeld voor medeleerlingen. Sheila, Stefanie en Maxime werden beloond met een geldprijs, een oorkonde en een beeldje.

De Way2Go-prijs wordt beschikbaar gesteld door de Stichting ter Bevordering van het Beroepsonderwijs in Noord-Holland Noord en West-Friesland. Tijdens de feestelijke uitreiking werden de winnaars in het zonnetje gezet. Familie, vrienden en klasgenoten waren aanwezig om dit moment met de winnaars te delen. De winnaars straalden toen de mentoren lovende woorden over hun prestaties uitten en waren erg blij met hun prijs. 'Deze leerlingen zijn met hun doorzettingsvermogen en toewijding een voorbeeld voor andere leerlingen' aldus René van Schalkwijk, lid van het College van Bestuur van het Horizon College.

Hans van Straalen, secretaris van de Stichting ter Bevordering van het Beroepsonderwijs in Noord-Holland Noord en West-Friesland, licht het belang van deze prijs toe. 'Niveau 1-leerlingen hebben vaak moeite om het hoofd boven water te houden omdat ze veelal met tegenslagen te maken krijgen. Juist deze leerlingen verdienen het om een schouderklopje te krijgen en om in het zonnetje gezet te worden. Hierdoor weten de leerlingen dat de moeite die zij gedaan hebben voor het behalen van de opleiding, wordt gezien en beloond.'

Op de foto van links naar rechts: René van Schalkwijk, Stefanie Klumper, Maxime van der Genugten, Sheila Zijlstra en Hans van Straalen.

20130416 stimuleringsprijs horizon college

Pin It
Bekeken: 1268x
https://ee.itk.ac.id/data/