De 8 October Vereeniging laat er geen enkele onduidelijkheid over bestaan; de lampionnenoptocht is géén plaats voor maatschappelijk protest. Het inzetten van jonge kinderen voor iets dat ze zelf nog niet kunnen bevatten, en dat juist tijdens Alkmaars Ontzet, stuit de vereeniging zo ernstig tegen de borst dat er een stevige waarschuwing naar alle scholen is verstuurd.

Reden voor de ophef is het voornemen van de actiegroep 'Red De Hout' om de jonge kinderen tijdens de lampionnenoptocht zelfgemaakte spandoeken te laten tonen. De actiegroep heeft eerst een overkoepelende organisatie voor basisscholen benaderd, maar die liet weten dat de verantwoordelijkheid bij de scholen zelf ligt. Daarop zijn de scholen direct benaderd.

De 8 October Vereeniging heeft de scholen laten weten dat kinderen met een spandoek subiet uit de optocht zullen worden gehaald en dat de school volgend jaar niet welkom zal zijn. Initiatiefnemer van de Facebookpagina 'Red de Hout' Johan Bos heeft via het NHD laten weten dat de 8 October Vereeniging boos zou moeten zijn op de politiek en niet op "mensen die het met alle mogelijke middelen proberen te voorkomen".

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl