Gemeente Alkmaar wil twee nieuwe evenementen per jaar met nationale uitstraling. Hier bleek brede steun voor, tijdens de vergadering van de Commissie Bestuur & Middelen op dinsdagavond. Er was echter ook stevige kritiek op de evenementennota van het college voor de komende vijf jaar. De oppositie stelt dat inbreng van inwoners ontbreekt, terwijl onvrede over overlast in de binnenstad toeneemt.

De oppositiepartijen liepen ook niet warm nadat wethouder Victor Kloos beloofde bewonersgroepen te betrekken bij de vaststelling van de uitvoeringsregels voor het evenementenbeleid. Regels waar de raad zelf geen invloed meer op uit kan oefenen. Leefbaar Alkmaar komt de volgende raadsvergadering met een reparatievoorstel, waarmee de inspraak van inwoners alsnog wordt geborgd. Daarnaast waarschuwden oppositieleden van de PvdA en het CDA voor een 'overkill' aan evenementen.

 

Pascal Schipper (OPA) liet weten dat Schermer en Graft-De Rijp wat soepeler zijn wat betreft de regels rond geluidshinder. Bram Eekhout (VVD) sprak zich uit voor spreiding van evenementen over de gemeente en voor meer sportevenementen. Kloos zal mogelijke spreiding onderzoeken.

 

Pin It
Bekeken: 3600x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/