Alkmaar Centraal

De afgelopen zes maanden is Karavaan gevestigd geweest in de voormalige V&D Alkmaar. Die locatie was het hart van het succesvolle Karavaan Festival, maar ook daarna waren er tal van andere culturele activiteiten en ontstonden er vruchtbare samenwerkingen, zoals Het Nieuwe Warenhuis. Karavaan heeft nu ook dit onderkomen moeten verlaten en denkt haar rol het beste te kunnen voortzetten vanuit De Harmonie.

Na het debacle met de Kapelkerk waarvoor Karavaan een volledig uitgewerkt plan had ontwikkeld was V&D een tijdelijke interessante invulling. Karavaan kon inspringen op de actualiteit van leegstaande panden en het pop-up gebruik van een herbestemmingslocatie. 

De Harmonie lijkt nu een geschikte nieuwe locatie. Ook daar was had anderhalve eeuw geleden een brede programmering met muziek, toneel, operette, cabaret en dans, maar ook vergaderingen, bruiloften en jubilea en debatten met interessante sprekers. Karavaan programmeert ook disciplinebreed en ziet zichzelf in feite als "de Harmonie van het nu". In haar plan voor de Kapelkerk presenteerde zij al een horeca-concept verweven met kunst, verhuringen, ruimte en samenwerking voor (creatieve en sociale) ondernemers en thematische clubavonden. 

Het Nieuwe Warenhuis verhuist naar het oude pand van Carpetright aan de Noorderkade. Voor zover het zich laat aanzien zal warenhuisketen Topshelf zich in het V&D-pand gaan vestigen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl