Alkmaar Centraal

Veertien molens van de Schermer Molens Stichting en één buiten de Schermer stonden deze week in de rouwstand vanwege het overlijden van Henny Dorst, vrouw van oud-molenaar Aart Dorst van de Museummolen in Schermerhorn. Met de rouwstand betuigden de molenaars hun medeleven en respect. Het afscheid van Henny Dorst vond vrijdag plaats.

Henny Dorst heeft veel voor de Museummolen betekend. Ruim 25 jaar lang was ze samen met haar man het gezicht van de Museummolen. Ze zorgde ervoor dat het informatiecentrum er fris en aantrekkelijk uitzag, coördineerde het werk achter de balie en werkte nieuwe vrijwilligers in. Dit alles als vrijwilligster. Henny en Aart woonden 35 jaar op Bovenmolen E, de molen naast de Museummolen.

Het is traditie dat met de stand van de molenwieken droevige of blijde gebeurtenissen worden doorgegeven. Wieken draaien tegen de klok in en in rouwstand staat de bovenste wiek net voorbij de top. Dit symboliseert het feit dat het hoogtepunt voorbij is. De molen blijft vanaf het moment van overlijden tot aan de uitvaart in deze stand staan.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl