Op zaterdag 22 oktober speelt theatergroep Troost het hilarische Doek! in de WijkBoerderij Alkmaar. De spelers zijn Bregje Hermans en Richard Greve, en de regie is in handen van Ronald de Bruin.

Doek! van Maria Goos was dé theaterhit van 2011. Een hilarisch stuk dat een kijkje geeft achter de schermen van het theater, met als onderliggende vraag: Wat is echt en onecht op toneel, in de kunst en in de liefde? Troost bewerkte de voorstelling voor de kleine zaal en de huiskamer.

Het verhaal: de gevierde acteur Richard van Berkhove en de ooit beroemde actrice Lies Oorthuizen repeteren een stuk dat ze 20 jaar geleden eens speelden op de toneelschool. Ze waren jarenlang succesvol, totdat Lies met Wouter naar Frankrijk vertrok... of vluchtte? Lies was niet de eerste keuze voor het stuk, drie actices waren al afgehaakt door Richard's perfectionisme, moeilijke karakter en drankzucht. Gevoelens van vroeger komen weer terug. Gaat Lies voor het echte of voor het onechte geluk? Wat is er eigenlijk echt of onecht?

Doek! begint om 20:30 uur en entree kost € 8,50, inclusief drankje. Kaarten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-36448844 of 072-5470175. (foto: Bing Maps)

Bekeken: 3880x