Victor Kloos lichtte de Alkmaarse gemeenteraad dinsdag in over de flinke sprongen vooruit voor het Ringersproject. Over veel zaken is overeenstemming bereikt. Duidelijk wordt dat in de Ringersfabriek ook woningen komen.

Vooral sinds de intentieovereenkomst van 17 juni tussen intiatiefnemer Dobla, eigenaar BPD, ontwikkelaar BOEi is er progressie. De laatste huurder is weg, contacten met toekomstige huurders worden omgezet in ontwerpen en er wordt gewerkt aan een samenwerkingsvorm voor de drie marktpartijen, met het oog op de Chocolate Experience en aanvullende functies (wonen, hotel, kantoor, horeca). De plannen in de huidige vorm passen goeddeels in het vigerende bestemmingsplan. BOEi benadert aan haar gelieerde fondsen ter dekking van de onrendabele top - die samenhangt met de herontwikkeling van een monument - en zoekt met de gemeente steun bij het Rijks en de Provincie. Deze overheden hebben al aangeven interesse te hebben in behoud van het monument en de impuls die het toerisme en de regionale economie zullen krijgen.

Ruimte voor in ieder geval 20 woningen wordt gemaakt door verhuizing van het Dobla hoofdkantoor en het Dobla Innovation Center naar de begane grond. Hier is een reductie van commercie en horeca. De Dobla Experience houdt hetzelfde oppervlak, de Pastry Academy (Culinair Centrum Beverwijk) krijgt plek op de begane grond. Totaal is rond 1.000 m2 gereserveerd. Eenzelfde oppervlak dient nog gevuld te worden.

Huurt ICT-bedrijf Triple IT uit Alkmaar 2.000 m2 ruimte kantoor, dan is er in het plan ruimte voor 20 in plaats van ruim 40 woningen.

De komende weken willen alle partijen hierover finale overeenstemming bereiken en afspraken in overeenkomsten vastleggen.

Pin It
Bekeken: 3917x
https://ee.itk.ac.id/data/