Bij een groep binnenstadbewoners is het voornemen van wethouder Victor Kloos om twee nieuwe grote evenementen per jaar te organiseren flink in het verkeerde keelgat geschoten. Ze zijn er onderhand moe van dat ze zich niet serieus genomen voelen.

Twee bewoners hebben nu een petitie verspreid onder vierhonderd adressen aan het Waagplein, Fnidsen, de Mient en de Platte Stenenbrug, zo schrijft het NHD, en hebben 120 antwoorden gekregen. De binnenstadbewoners zijn er duidelijk over: ze willen niet nog meer evenementen, geen vrije sluitingstijden voor horeca meer en betere handhaving van de geluidsnormen. Ze hebben er namelijk geen vertrouwen in dat de regels, waarmee de Alkmaarse politiek belooft de overlast te beperken, echt worden gehandhaafd. Zo eindigt volgens hen de dienst van gemeentehandhavers om 23:00 uur, maar juist vanaf dat uur begint de ergste overlast, zo schrijft de krant.

De actievoersters geven aan blij te zijn dat Victor Kloos onder druk van de gemeenteraad heeft toegezegd de binnenstadbewoners meer bij de plannen rond evenementen te betrekken.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl