In een overvol Restaurant Bij Ernst in De Rijp verzamelden zich dinsdag 11 oktober delegaties van koren, toneelgezelschappen en bands voor de kick-off van het Midwinterfeest 2016, wat dit jaar op 9, 10 en 11 december plaatsvindt.

Tijdens de kick-off werden enkele nieuwsfeiten gepresenteerd, zoals de melding dat de vrijdagavond aan het evenement wordt toegevoegd. Ook de highlights van de ruim negentig deelnemende groepen en artiesten die gezamenlijk meer dan tweehonderd optredens verzorgen kwamen aan bod. Verder was er volop lof voor alle sponsors en de inzet van ruim vierhonderd vrijwilligers, want zonder die partijen is een evenement als dit niet mogelijk.

Het Midwinterfeest begint dit jaar al dus op vrijdagavond met een lichtjesavond. Tijdens deze lichtjesavond kunnen bezoekers genieten van de prachtig verlichte dorpskern. Burgemeester Piet Bruinooge zal vanaf het oude raadhuis aan de Kleine Dam om 19.00 uur het Midwinterfeest openen.

Tegelijkertijd met de lichtjesavond wordt een voorproefje genomen van het Midwinterfeest van 2018, wanneer er speciale aandacht zal zijn voor mindervaliden. Een kleine tweehonderd cliënten van drie zorginstellingen worden ’s middags ontvangen in Hotel De Rijper Eilanden. Na een optreden en een maaltijd, aangeboden van Mart en Lucy Leek van Hotel De Rijper Eilanden, gaat de groep naar het dorp. Het wordt een bijzondere tocht; voorafgegaan door een delegatie van Beemsters Fanfare en met fakkels in de hand gaan de gasten en hun begeleiders gezamenlijk naar het centrum van De Rijp. Om circa 18.30 uur sluiten de schooljeugd en hun ouders aan vanaf het parkeerterrein van de brede school De Pauw. De organisatie hoopt dat nog veel meer bezoekers de stoet willen begeleiden om zo gezamenlijk de tocht te vervolgen naar het centrum van De Rijp. Het gezelschap eindigt bij het oude raadhuis aan de Kleine Dam, waar burgemeester Piet Bruinooge het Midwinterfeest zal openen. Daarna is er een klein aantal optredens.

De zaterdag en zondag kenmerken zich door in totaal tweehonderd optredens die allemaal gratis te bezoeken zijn. Op het Plukkerspleintje zijn de optredens voor de jongvolwassenen geprogrammeerd. Als highlights worden Cold Turkey en North West genoemd. Op andere locaties op het feestterrein zijn Whale City Sound, B.Lief, Het Amsterdams Havenkoor, De Gulle Waard Zingers, Young Opera Noord-Holland en de finalisten van Alkmaars Talent topacts. De kerstmarkt en het feestelijk versierde en verlichte dorp maken een winters sprookje compleet.

Zoals elke editie is er aan het Midwinterfeest een loterij verbonden, aangeboden door ondernemers uit de regio. De eerste prijs is dit Midwinterfeest een dames- of herenfiets ter waarde van €600,00, de tweede prijs is een geldbedrag van € 499,00, en de derde prijs is een luxe eet- en slaaparrangement. Loten zijn te koop aan de poorten en komen binnenkort in de voorverkoop. Meer informatie is te vinden op www.midwinterfeest-graftderijp.nl. (foto: Ad Hodde)

 

Pin It
Bekeken: 3960x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/